Evropski kongres radiologa 2017 – ECR Beč

U periodu od 1. do 5. marta. 2017.god., u Beču  – Austrija, je održan Evropski kongres radiologa. Kongres je organizovalo ESR – Evropsko udruženje radiologa. Na najprestižnijem kongresu radiologa ove godine učestvovalo više od 10 000 učesnika. Jedan od najinovativnijih sastanaka – kako ga organizatori nazivaju – ove godine je imao više od 600 sesija, oko 2500 oralnih prezentacija te 650 poster prezentacija. Učesnici su mogli da prisustvuju predavanjima iz različitih oblasti dijagnostičke i interventne radiologije-kako adultne tako i pedijatrijske.

Predavanja su bila koncipirana tako da je nekoliko tematski vezanih predavanja održavano u jednom bloku. Nedostatak ovog tipa predavanja je što se često dešavalo da paralelno teku dva ili više izuzetno interesantnih predavanja. Eminentni predavači  su u svojim izlaganjima prikazali najnovija istraživačka, stučna i naučna iskustva. Pored zvaničnih predavanja, u izložbenom dijelu kongresnog centra, učesnicu su mogli da vide najsavremenije dijagnostičke aparate kao i prateću opremu.

Na kongresu su prezentovana i dva rada u kojima su učešće imali doc. dr Vujnović i mr sci Vujmilović, članovi našeg udruženja.

1.What Have We Done To Deserve This ? Key Performance Indicators in Radiology.
S. Vujnović, S. Vujmilović,D. A. Stojanov, Banjaluka/BA, Banja Luka/BA, Niš, SERBIA/RS,

2. Pitfalls in MR Cholangiopancreatographic Interpretation: How to avoid them,
S. Vujnović, S. Vujmilović; Banjaluka/BA, Banja Luka/BA,