Odbrana magistarskog rada dr Siniša Vujmilović

U prepunom Amfiteatru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, dana 15.03.2016, s početkom u 19 časova, dr Siniša Vujmilović, specijalista radiolog, odbranio je magistarski rad iz neuroradiologije pod naslovom „Senzitivnost i specifičnost magnetne rezonance u otkrivanju potencijalno epileptogenih lezija“.

Zaključci rada su da nema statistički značajne razlike u broju detektovanih lezija i njihovoj karakterizaciji ni između prvog i drugog radiologa, ni između pregleda obavljenih na MR uređaju „jačine“ polja 1,5T i 3,0T, kao i da su artefakti značajno zastupljeniji na 3,0T i to kod pacijenata muškog pola, dok su subjektivna procjena osjećaja neugodnosti te nivoa akustičke buke veći na 3,0T i to kod pacijenata ženskog pola.

Komisiju za ocjenu magistarske teze činili su sljedeći članovi:

  1. prof. dr sci. med. Dragan Stojanov, vanredni profesor, uža naučna oblast Radiologija, Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, predsjednik
  2. prof. dr sci. med. Zoran Vujković, vanredni profesor uža naučna oblast Neurologija, Medicinski fakultet Univerziteta u Banja Luci,član
  3. doc. dr sci. med. Saša Vujnović, uža naučna oblast Radiologija, Medicinski fakultet Univerziteta u Banja Luci, član.

Komisija je ocijenila da magistarski rad dr Siniše Vujmilovića predstavlja visokokvalitetan doprinos MR dijagnostici epileptogenih lezija u smislu boljeg shvatanja uloge tehničkih parametara pregleda u postavljanju konačne dijagnoze.