U ZAVODU ZA KLINIČKU RADIOLOGIJU UKCRS ODRŽANA PREDAVANJA O AKTUELNIM TEMAMA IZ RADIOLOGIJE

U Zavodu za kliničku radiologiju su u poslednjih mjesec dana odražana dva, tematski izuzento značajna, stručna sastanka pod organizacijom Udruženja radiologa Republike Srpske.

Prvo predavanje u drugoj polovini septembra odražli su uvaženi gosti iz KBC Zagreb-Rebro, dr Marko Radoš i dr David Ozretić, a teme predavanja su bile minimalno invazivne endovaskularne intervencije u liječenju moždanog udara i aneurizmatskih promjena cerebralnih arterija.
Predavači su vrlo detaljno kroz predavanja i prikaze slučajeva prenijeli svoja saznanja i iskustva u dosadašnjoj praksi, a diskusija poslije predavnja je omogućila da se kroz interaktivan pristup razmjene iskustva naših ljekara specijalista radiologije, ali i specijalista vaskularne hirurgije sa gostujućim ljekarima.

Drugo predavanje u saradnji sa kompanijom Amicus, odražano je 23. i 24. oktobra a održali su ga gosti iz KBC Osijek dr Tamer Salha i inženjer Igor Fuckan iz KC Dubrava.
Tema predavanja je aktuelna tema u radiologiji prostate- multiparametrijski MR prostate. Koncept predavanje je bio dvodnevna razmjena iskustava, pri čemu se prvoga dana odvijao praktični rad sa pacijentima, a drugog dana je odražano predavanje sa prikazima slučajeva kao i opsežna stručna diskusija.

Predavanjima je prisustvovao veliki broj posjetilaca, kako specijalista i specijalizanata radiologije, tako i ljekara drugih specijalnosti usko povezanih sa temama predavanja.

Veoma smo ponosni da u Zavodu za kliničku radiologiju UKC RS njegujemo razmjenu iskustava o aktuelnim temama sa stručnjacima iz regiona i nadamo se da će se u budućnosti nastaviti ova praksa.