ODRŽAN JEDNODNEVNI SEMINAR – “Savremeni neuroradiološki imidžing”

Dana 16.3.2017.godine održan je Jednodnevni seminar na temu „Savremeni neuroradiološki imidžing“ , u Zavodu za kliničku radiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Seminar je akreditovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, a organizator je Udruženje radiologa Republike Srpske.

Predavanje je prvenstveno namjenjeno radiolozima i neurolozima, a obuhvatilo je aktuelne teme iz oblasti radiologije kao što su „Perineuralno širenje tumora glave i vrata”, “ Sigurnost gadolinijumskog kontrastnog sredstva u imidžingu centralnog nervnog sistema” i “Protokol kod MR pregleda pacijenata sa retrobulbarnim neuritisom”, koje su predstavljene kroz brojne primjere iz kliničke prakse. Predavači su bili uvaženi gosti iz Kliničkog centra Niš- Prof. dr S. Petrović i Prof. dr D. Stojanov, kao i Mr sc dr S. Vujmilović iz UKC RS.

Ovim predavanjem započet je niz predavanja koje će Udruženje radiologa Republike Srpske organizovati u 2017.godini a koja su akreditovana od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

O terminima narednih predavanja bićete detaljno obavješteni na www.urrs.rs.ba.